Gündem 1 – Son Dakika Gündem Haberleri – Gundem1.com

Türkiye ve Dünyadan Son Dakika Haberleri

Ekonomi

Altın Fiyatları Ne Kadar? Gram Altın Kaç Lira? 18 Temmuz 2024 Güncel Altın Kuru Fiyatları

18 Temmuz 2024 itibarıyla altın fiyatları yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor. İşte güncel altın kuru fiyatları:

Güncel Altın Fiyatları

  • Gram Altın: 2.613 TL
  • Çeyrek Altın: 4.289 TL
  • Cumhuriyet Altını: 17.824 TL
  • Altının Ons Fiyatı: 2.459 USD

Piyasa Durumu ve Beklentiler

Altının ons fiyatı dün 2.483,72 dolarla rekor kırmasının ardından artan satış baskısıyla günü yüzde 0,4 düşüşle 2.459 dolardan tamamladı. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yayımladığı “Bej Kitap” raporunda, ekonomik aktivitenin çoğu bölgede “hafif ila ılımlı” hızda büyüdüğü belirtildi. Raporda, seçimler, iç politika, jeopolitik çatışmalar ve enflasyonla ilgili belirsizlikler nedeniyle önümüzdeki 6 ayda büyümenin yavaşlayacağı öngörüldü.

Fed yetkilileri, bankanın faiz indirimine yaklaştığını ifade etmeye devam ediyor. New York Fed Başkanı John Williams, iş gücü piyasasının kademeli olarak soğuduğunu ve son üç aylık enflasyon verilerinin Fed’in aradığı dezenflasyonist trende yaklaştığını belirtti.

Para piyasalarında, Fed’in bu sene en az iki faiz indirimine gideceği kesin gözüyle bakılırken, üç faiz indirimi olasılığı da güç kazanıyor. Bu durum, tahvil faizlerinin gerilemesine ve altının ons fiyatının desteklenmesine neden oldu. ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi dün yüzde 4,16 ile 13 Mart’tan bu yana en düşük günlük kapanışını gerçekleştirdi.

Analistler, Fed’in faiz indirimi sürecine girme ihtimalinin artmasıyla tahvil faizlerinin gerilemesinin altının ons fiyatını desteklediğini belirtti. Bugün Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı başta olmak üzere yoğun veri gündemi takip edilecek. Teknik açıdan altının ons fiyatında 2.500 dolar seviyesinin direnç, 2.400 ve 2.350 dolar seviyelerinin ise destek konumunda olduğu bildirildi.

Çeyrek Altın Hakkında Bilgiler

  • Çeyrek Altın Nedir?
    • Ziynet takı grubunun en küçük üyesi olarak bilinir. Halk arasında küçük altın olarak da adlandırılır.
  • Çeyrek Altın Kaç Gramdır?
    • Çeyrek altın 18 mm kalınlığında ve 22 ayardır. Ağırlığı 1,75 gramdır. Bir çeyrek altındaki has altın ağırlığı ise 1,635 gramdır.
  • Kulplu Çeyrek Altınlar Daha mı Pahalıdır?
    • Kulplu çeyrek altınlar hediyelik olarak tercih edilir ve kulplarında altın bulunmaz. Yatırım amaçlı çeyrek altınlar ise kulpsuz olur.

Güncel altın fiyatlarının yatırım kararlarınızı etkilemesini umuyoruz. Daha fazla bilgi ve detaylar için piyasaları takip etmeye devam edebilirsiniz.