Gündem 1 – Son Dakika Gündem Haberleri – Gundem1.com

Türkiye ve Dünyadan Son Dakika Haberleri

Ekonomi Güncel Son Dakika

Bakan Şimşek Vergi Paketinde Dar Gelirliye Yönelik Hüküm Yok

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Başkanlığı’na sunulan yeni vergi düzenlemelerini içeren kanun teklifi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, vergi paketinin “çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması” ilkesiyle hazırlandığını ve dar gelirli vatandaşa yönelik hükümler içermediğini belirtti.

Vergi Paketi Üzerinde Çalışmalar

Bakan Şimşek, uzun süredir teklif üzerinde ilgili tarafların görüşleri alınarak çalışmalar yapıldığını ifade etti. Şimşek, “Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması” ilkesine uygun olarak dar gelirlilere yük getirmeyecek şekilde hazırlanan yeni vergi taslağının bakanlık bünyesindeki çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. İlk paket, hükümet ve partinin ilgili organlarında da ele alındı ve artık Yüce Meclis’in takdirine sunuldu.

Kayıt Dışılıkla Mücadele ve Vergi Güvenliği

Bakan Şimşek, kayıt dışılığı önleyecek, vergide etkinlik, adalet ve verimliliği sağlayacak düzenlemeler yaptıklarını belirtti. Vergi güvenliğini önceliklendirdiklerini ve istisnaların kaldırılması yönünde adımlar attıklarını söyledi. Taslağa son şeklini verirken tarafların taleplerine yönelik de düzenlemeler yaptıklarını ifade eden Şimşek, taslağın dar gelirli vatandaşa yönelik hükümler içermemesine karşın bu şekilde itham edildiklerini belirtti.

Vergi Adaleti ve Sermayeye Yönelik Düzenlemeler

Paketin, vergi adaletinin güçlendirilmesi, sermayeye yönelik vergi uygulamaları getirilmesi ve doğrudan vergilerin payının artırılması için düzenleme önerileri içerdiğini vurgulayan Şimşek, Türkiye’de vergilendirilmemiş alan bırakılmaması amacıyla çalışmaların süreceğini söyledi. Şimşek, “Kayıt dışılıkla kararlı mücadele ve gönüllü uyumu artıracak, bu yolla mali disiplini güçlendirecek adımlar atacağız” dedi.

Bu yeni vergi düzenlemesi ile hükümet, ekonomik adalet ve vergi güvenliğini sağlamayı, aynı zamanda mali disiplini güçlendirmeyi hedefliyor.