Gündem 1 – Son Dakika Gündem Haberleri – Gundem1.com

Türkiye ve Dünyadan Son Dakika Haberleri

Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Donald Trump ile Telefonda Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri’nin eski başkanı ve başkan adayı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Trump’a yönelik son günlerdeki suikast girişimi ve yaşananlar ele alındı.

Erdoğan, görüşmede Trump’a geçmiş olsun dileklerini ileterek suikast girişimini sert bir dille kınadı ve bu tür eylemlerin demokrasiye yapılmış bir saldırı olduğunu vurguladı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump’ın saldırı sonrası sergilediği duruşun takdire şayan olduğunu belirterek, Trump’ın kutuplaşma ve gerginliği azaltmak için verdiği teskin edici birlik mesajlarının demokrasiye güç verdiğini ifade etti. Trump’ı Cumhuriyetçi Parti tarafından resmen ABD Başkan Adayı olarak gösterilmesi nedeniyle tebrik eden Erdoğan, kasım ayında gerçekleşecek seçimin ABD halkı ve Türkiye-ABD ilişkileri için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Görüşme, Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin yanı sıra uluslararası politika ve güvenlik konularında da karşılıklı görüş alışverişi sağlandı.