Gündem 1 – Son Dakika Gündem Haberleri – Gundem1.com

Türkiye ve Dünyadan Son Dakika Haberleri

Pratik Bilgiler

Lastikler İle İlgili Pratik bilgiler

LASTİKLER İLE İLGİLİ PRATİK BİLGİLER
• Bozuk satıhlarda yüksek hız yapmayın.
• Uzun yola çıkarken ve araç yüklüyken hava basıncını 2 PSİ artırın.
• Stepne lastiğinizin basıncını da düzenli olarak kontrol edin.
Kışın diş derinliğinin 3 mm.’den az olması çekişi olumsuz etkiler.
Çivili kış lastiği kullanımı özellikle buzlu ve karlı zeminlerde üstün çekiş ve tutunma sağlamakla birlikte; kuru zeminde tam tersi etki yapar.
Aracınızı uzun süre kullanmayacaksanız, aracınızı takoza alın.
Lastiğinizi parlatmak için petrol ürünleri içeren deterjan veya cilalar kullanmayın. Su ve fırça kullanılarak yapılacak temizlik lastikteki kimyasalların koruyucu bir film tabakası oluşturmasına yardımcı olur.
Aynı aks üzerindeki lastiklerdeki farklı hava basınçları, aracın düşük hava basınçlı lastik tarafına doğru çekmesine neden olur.
Lastiğinizi kaldırım kenarlarına ve sivri yüzeylere çarpmaktan kaçının.
Diş derinliği 1.6 mm.’ye düşen lastikleri mutlaka değiştirin.
Karlı ve buzlu yollarda lastiğinizin hava basıncını 2-3 psi artırın. Bu şekilde karda ve buzda daha iyi bir çekiş elde edersiniz. Kullanmadığınız lastikleri şişirilmiş olarak depolamayın.
Subap kapaklarını kapalı tutun.
Kış şartlarında lastiklerinizin durumu ne kadar iyi olursa olsun; ani hızlanma ve ani frenden kaçının, daima aracınızı viteste sürün, mevcut lastik izlerini takip edin, önünüzdeki araçla her zamankinden daha uzun mesafe bırakıp, önce vites küçültüp, sonra kısa aralıklarla pompalayarak fren yapın.
Lastiklerinizin havasını her zaman lastik soğuk iken tamamlayın.
Kış lastikleri kullanımına karar verildiğinde tüm lastiklerin değiştirilmesi tavsiye edilir. En azından çeker akstaki lastikler değiştirilmelidir. Araç üreticisi firma farklı bir öneride bulunmadığı sürece, araçta kullanılan lastiklerin tümü aynı ebatta olmalıdır.